Su Elçileri Mobil Egitim Tiri Ordu'da

Su Elçileri Dernegi ve Devlet Su Isleri (DSI) isbirligiyle olusturulan mobil egitim tiri çevre ve su konularinda bilinçlendirme yapmak üzere Ordu’ya geldi.

Su Elçileri Mobil Egitim Tiri Ordu'da
“Temiz Su, Yesil Vatan” sloganiyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtulus Savasi’ni baslattigi Samsun’dan yola çikan ve egitici, ögretici ekipmanlarin yer aldigi mobil egitim tirinin besinci duragi Ordu oldu. Büyüksehir Belediyesi önünde konuslandirilan ve içerisindeki kabinde egitim materyalleriyle çocuklara suyun öneminin anlatildigi tirin açilisi yapildi.

Açilis programina katilan Altinordu Kaymakami Erhan Karahan, özellikle günümüzde artik çok daha fazla önem arz eden su güvenligi ve suyun tutumlu kullanilmasi noktasinda Tarim ve Orman Bakanligi, DSI Genel Müdürlügü ve Milli Egitim Bakanligi ve Su Elçileri Dernegi’nin birlikte organize ettikleri ve illeri gezerek çocuklara bu konuda bilgilendirmeler yapildigini belirterek, “Yapilan etkinlikler bugün Altinordu ilçemizde. Gayet de güzel bir katilim söz konusu, bu tiri gezmek ve içindeki çizgi filmi ve çocuklarimizin ilgisini çekecek diger etkinlikleri hep birlikte izliyoruz. Gelecek nesillerimize daha güzel ve iyi bir çevre birakilmasi konusunda hakikaten önemli bir etkinlik” dedi.

Kaymakam Karahan, DSI Ordu 75. Sube Müdürü Mehmet Kurul ve ilgililer, açilisin ardindan çocuklara hediye ve sertifika takdim edildi. Bir gün boyunca kentte kalacak olan tirda, ziyaretçilere suyun tasarruflu ve bilinçli kullanilmasi yönünde egitici bilgiler aktarilacak.
Kaynak: İHA