Polonya'da Nefes Kesen Polis Kovalamacasi Filmleri Aratmadi

Polonya’da alkollü sürücü polisin dur ihtarina uymayarak kaçarken, aracin pesine düsen ekipler ile sürücü arasinda yasanan kovalamaca aksiyon filmlerini aratmadi.

Polonya'da Nefes Kesen Polis Kovalamacasi Filmleri Aratmadi
Polonya’nin güneybatisindaki Bardo kasabasi yakinlarinda yasanan polis kovalamacasi yürekleri agizlara getirdi. Lutomierz köyünde ikamet etmekte olan bir kadin, polisi arayarak Seat marka bir aracin yol kenarindaki direge çarparak uzaklastigini bildirdi. Sürücünün alkollü oldugunu belirten kadin, polislere aracin plakasini da verdi. Olay yerine gitmekte olan polis ekibi yolda ihbar edilen araca rastladi. Bunun üzerine hemen geri dönerek sirenleri açan polis ekibi, araca durmasi için uyarida bulundu. Sürücü polisin ihtarina uymayip kaçmaya baslayinca polisler ile sürücü arasinda nefes kesen bir kovalamaca basladi.

Birkaç polis aracinin daha dahil oldugu kovalamaca sirasinda alkollü oldugu belirtilen sürücü, diger araçlarla kafa kafaya çarpismaktan her seferinde kil payi kurtuldu. Sivil polis aracindaki kamera tarafindan kaydedilen o anlarda polisler sürücünün ensesinden bir an olsun ayrilmazken, diger sürücüler için olusturdugu tehlike nedeniyle araci çok kere yoldan çikarmaya çalisti. Her seferinde kaçmayi basaran sahis ile polisler arasindaki kovalamaca 20 kilometre kadar sürerken, polis araçlarindan biri sonunda kaçan araca çarparak durmasini sagladi. Polislerden 2’si araçlarindan inerek kaçan sürücünün yanina gitmek istedi ancak sahis araci yeniden hareket ettirdi. Bunun üzerine 2 polis, aracin tekerlerine ates etti. Polisler araca ates etmeye devam ettigi esnada tüm kovalamacayi kaydeden sivil polis araci, yerdeki 2 polisin arasindan hizla geçerek sarhos adamin aracini biraz ileride artik kaçamayacagi sekilde bariyerlere sikistirdi. Araçtan indirilen soförün 3 promile yakin alkollü oldugu saptandi. Gözaltina alinan 44 yasindaki sahsin ayildiktan sonra savciliga sevk edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA