Kastamonu'da Hastanede Fiziki Siddete Ugrayan Doktor Olay Anini Anlatti

Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli Dr. Ögretim Üyesi Fatma Akyel, bir hasta yakini tarafindan darbedildigi sirada baskalari tarafindan kurtarildigini belirtti.

Akyel, yaptigi yazili açiklamada, görevli bulundugu hastanede saldiriya ugradigi vurguladi.

Olayin poliklinikte oldugu sirada yasandigini aktaran Akyel, söyle devam etti:

"Poliklinikte hasta muayene ettigim sirada randevu saati gelmeyen bir hasta içeri girmeye çalisti. Kendisine randevu saatinde içeri alinacagini söyledim. Hasta, 'Sana gösteririm' diye tehdit ederek ve söylenerek çikti. Randevu saatinde hastanin ismi ekranda yanarak çagrilmasina ragmen muayeneye gelmedigini gördüm. Daha sonra ilgili hastanin yakini, yaninda hasta yokken odama girerek bana sözlü ve fiziksel olarak saldirmis, darbetmis, odadan çikmama müsaade etmeyerek hürriyetimden yoksun birakmistir. Disarida bulunan kisilerin odaya zorla girerek beni kurtarmasi ile olay nihayete ermistir."

Kamuoyunda olayla ilgili bazi yanlis bilgiler dolastigina isaret eden Akyel, "Bazi internet sitelerinde süpheli hasta yakininin tek tarafli beyanina yer verilmis, dolayisiyla kamuoyunun eksik ve yanlis bilgilendirilmesi söz konusu olmustur." ifadesini kullandi.

Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi'nin dahiliye servisinde görev yapan Dr. Ögretim Üyesi Fatma Akyel, 7 Haziran'da hasta yakini F.Y'nin saldirisina ugramis, gözaltina alinan süpheli sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Kaynak: AA