Kastamonu'da 4 Gün Süren 'Atatürk Ve Istiklal Yolu Yürüyüsü' Sona Erdi

Kurtulus Savasi'nda Inebolu Limani'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildigi güzergahta düzenlenen "Atatürk ve Istiklal Yolu Yürüyüsü" tamamlandi.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun da katildigi törenle 8 Haziran'da Inebolu ilçesinden yürüyüse katilanlarin 95 kilometrelik güzergahi Kastamonu'da sona erdi. Yürüyüsü tamamlayan 60 kisi Kastamonu merkezdeki Kisla Parki'nda karsilandi.

Kastamonu Doga Sporlari ve Offroad Kulübü ve motosiklet kulübü üyelerinin de araçlariyla katildigi programda ellerine Türk Bayraklarini alan vatandaslar, Cumhuriyet Meydanina kadar yürüdü.

Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Ihsan Selim Baydas, burada düzenlenen programda, 4 gün önce baslayan yürüyüsün bugün sona erdigini söyledi.

Baydas, "Bu yol, milli mücadele azmi ve heyecaninin millette nasil uyandigini gösteren en güzel örneklerden bir tanesidir." dedi.

Yürüyüsün artik, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gerçeklestirilecegini belirten Baydas, sunlari kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanligi olarak benzeri etkinlikleri Sarikamis'ta yapiyoruz. Benzeri etkinligi Çanakkale'de 57. Alay Yürüyüsü'nde yapiyoruz. Benzeri etkinligi Afyonkarahisar'da savasin mihenk tasi olan Zafer Tepe'de yapiyoruz. Bu yildan itibaren burada Atatürk ve Istiklal Yolu'nda yapiyoruz. Bu etkinlikleri yapmaktaki kastimiz devlet tarihimizin dönüm noktasi olan anlarin yasatilmasi ve o anin ne demek oldugunu gelecek nesillere aktarilmasini aglamaktir. Ecdadin izinden gidecegiz, onlarin açtigi yoldan devam edecegiz. O ruhu, o heyecani ask ve sevkle gelecek nesillere aktaracagiz. Gençlerimizin heyecani ile gelecege yürüyecegiz."

Vali Avni Çakir ise bu yürüyüsün amacinin atalarimizin hangi zor sartlarda vatanin savunmasi noktasina nasil bir direnç gösterdigini, hangi zorluklarla bu topraklari vatan yaptigini göstermek oldugunu söyledi.

Istiklal yolunun genis bir cografyayi kapsadigini belirten Çakir, söyle devam etti:

"Bu yol Inebolu'dan basladi ama cephaneler Kürelilerin, Seydilerlilerin, Kastamonulularin, buradan da Çankirili dostlarimizin omuzlarinda tasindi. Belli bir olgunlasma sürecinden sonra bu yürüyüsü Kastamonu üzerinden Çankiri ve Ankara vasitasiyla Sakarya'ya, Çanakkale'ye oradan da Izmir'e kadar ulastirmak olmali. Kurtulus Savasi 81 ilimizin her karis topragindaki vatan evlatlarinin özverisi ile kazanildi. Kastamonulu büyüklerimiz de lojistik destek noktasinda üzerine düseni müthis bir özveri ile yapti ve aziz Türk milletinin hayranligini kazandilar."

Konusmalarin ardindan en genç ve en yasli yürüyüsçüye Çakir ve Baydas tarafindan hediye takdim edildi.

"Milli Mücadelede Kastamonu" konulu konserin ardindan düzenlenen Esat Kabakli konseri ile program sona erdi.

Programa, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltaci, Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA