Israil Güçlerinden Nablus'ta Filistinlilere Müdahale Açiklamasi 1 Ölü, 6 Yarali

Israil güçlerinin, Bati Seria’da yer alan Nablus kentinde düzenlenen protestolara plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahalesi sonucu 1 Filistinli hayatini kaybederken, 7 Filistinli de yaralandi.

Israil Güçlerinden Nablus'ta Filistinlilere Müdahale Açiklamasi 1 Ölü, 6 Yarali
Filistinliler, Bati Seria’da yer alan Nablus kentindeki Beita kasabasinda yasa disi Yahudi yerlesimini protesto etmek için gösteri düzenledi.

Israil güçleri, protestoculara plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahale etti. Görgü taniklarinin ifadelerine göre, Israil güçleri göstericileri dagitmak için gerçek mermi de kullandi.

Filistin Kizilayi’ndan yapilan açiklamada, Israil askerlerinin müdahalesi sonucu 1 Filistinlinin hayatini kaybettigini, 7 Filistinlinin de yaralandigini belirtildi. Filistin Kizilayi, çok sayida kisinin de göz yasartici gazdan etkilendigini bildirdi. Yaralilarin tedavi edilmek üzere Nablus’taki Rafidia Devlet Hastanesi’ne kaldirildigi ögrenildi.

Israil isgali altindaki Bati Seria’nin farkli bölgelerinde her cuma, yasa disi Yahudi yerlesim birimlerini protesto etmek için gösteriler düzenleniyor. Bati Seria ve isgal altindaki Kudüs’te yaklasik 650 bin Yahudi yerlesimci bulundugu tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA