'C Vitamini Ile D3+K2 Vitamini Bagisikligi Destekliyor'

Pandemiyle birlikte bagisiklik sistemini güçlü tutmanin öneminin arttigini belirten Inoliva Ilaç Genel Müdürü Meltem Dölenmen, "Lipozom teknolojisi bagisiklik sistemini destekliyor. Bunlarin basinda özellikle C vitamini, D3+K2 vitamini, glutatyon ve quercetin gibi ürünler yer aliyor" dedi.

'C Vitamini Ile D3+K2 Vitamini Bagisikligi Destekliyor'


Pandemiyle birlikte bagisikligin önemi daha da artti. Bu noktada uzmanlar, lipozom teknolojisinin bagisiklik sistemini destekledigini belirtiyor. Inoliva Ilaç Genel Müdürü Meltem Dölenmen, lipozom teknolojisi hakkinda açiklamalarda bulundu. Dölenmen, "Lipozomal teknoloji, yeni nesil gida takviyelerine uygulanan ve üretilen ürünlerden maksimum emilim ve fayda alinmasini saglayan bir teknolojidir. Lipozom teknolojiyle üretilen ürünleri diger ürünlerden ayiran önemli özellik, ürünlerden maksimum fayda saglanmasidir" ifadelerini kullandi.

"C vitamini, D3+K2 vitamini, glutatyon ve quercetin gibi ürünler bagisikligi destekliyor"

Pandemiyle birlikte bagisikligin desteklenmesinin önemine deginen Dölenmen, "Bu noktada lipozom teknolojisi ile üretilen ürünlerde bagisiklik sistemini destekleyen gida takviyeleri bulunuyor. Bunlarin basinda özellikle C vitamini, D3+K2 vitamini, glutatyon ve quercetin gibi ürünler bagisikliga destek oluyor. Dogal yolla gida ve vitaminleri almak daha dogrudur ancak günümüzde vitamin ve mineralden zengin olan toprakta yetistirilmis ürün bulmak pek kolay degildir. Mesela C vitamini almak için her gün 3-4 kilogram portakal yiyebilir misiniz? Ayrica lipozomal teknolojinin önemli noktasi sudur; lipozomal teknoloji ile üretilen C vitamini hücreye kadar ulasarak etki göstermektedir" açiklamalarinda bulundu.

"Glutatyon, vücudumuzdan toksik maddelerin atilimini saglamaktadir"

Dölenmen, sözlerine söyle devam etti: "Glutatyon vücutta üretilen bir aminoasittir. Vücudumuzun ana antioksidani olan bu madde vücudumuzdan toksik maddelerin atilimini saglamaktadir. Yalniz glutatyonun klasik takviyelerle agizdan alinmasi maalesef emilimini saglamamaktadir. Sadece lipozom teknolojisi ile üretilen glutatyon agizdan alindiginda emilim ve etkinlik sagladigi çalismalarla gösterilmistir. D vitamininin, özellikle de D3 formunun bagisiklik üzerindeki etkisinin önemini hepimiz biliyoruz. Bunun aktif formunun olmasi çok kiymetlidir. Düzenli olarak D3 vitaminin K2 vitamini ile birlikte kullanilmasi önerilmektedir. Çünkü hem D3 vitamininden alinacak etkiyi arttirmak hem de kemiklerin normal fonksiyonuna katki saglamak için D3 vitamininin K2 vitamini ile birlikte kullanilmasi önerilmektedir".

Pandemi döneminde aldigi tedbirlerden bahseden Dölenmen, "Ben de herkes gibi maske, mesafe ve hijyene çok dikkat ettim. Takviye olarak çinko asetat pastil kullandim. Iyonize çinko içerdigi için agiz ve burun yollarindan girebilecek olan virüs ve bakterilere karsi korunmama yardimci oldu. Sabahlari lipozomal C vitamini, lipozomal D3+K2 vitamini, lipozomal glutatyon ve Lipozomal coenzim Q10’den olusan bir kür ile güne basladim. Karacigerime destek olmak için de SAMe içeren takviyeyi kullandim" seklinde konustu.



Fonksiyonel yasam tarzini önemsediginin altini çizen Dölenmen, "Bunu hayatimin içerisine yerlestiren ve ailemle paylasan birisiyim. Dogayla çok iç içe bir yasam sürüyoruz. Doganin nimetlerinden faydalanmaya çalisiyorum. Bu yasam tarzinda dogru beslenmek, spor yapmak ve ruh sagligi açisindan nefes terapileri gibi aktiviteleri yapmamiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA