Bakan Soylu Açiklamasi 'Uyusturucuyla Mücadelemiz Ve Yakalamalar Olmasa Avrupa Tamamen Uyusturucuya Teslim Olurdu'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türkiye’nin uyusturucu ile mücadelesinin dünyadaki önemini vurgulayarak, “Uyusturucuyla mücadelemiz ve yakalamalar olmasa Avrupa tamamen uyusturucuya teslim olurdu” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Uyusturucuyla Mücadelemiz Ve Yakalamalar Olmasa Avrupa Tamamen Uyusturucuya Teslim Olurdu'
Içisleri Bakani Soylu, sosyal medya hesabindan 2021 yilinda Avrupa’da ve Türkiye’de ele geçirilen çesitli uyusturucu maddelerinin sayilarinin yer aldigi “Avrupa Uyusturucu Raporu 2021” isimli bir tablo paylasti. Türkiye’nin uyusturucu ile verdigi mücadelenin Avrupa ülkelerinden daha fazla oldugunu vurgulayan Bakan Soylu paylasiminda, “Avrupa ’mal’ bulmakta zorlaniyor. Uyusturucuyla mücadelemiz ve yakalamalar olmasa Avrupa tamamen uyusturucuya teslim olurdu” ifadelerini kullandi.

Bakan Soylu’nun paylastigi tabloda Türkiye’de ve Avrupa’da 2021 yilinda ele geçirilen uyusturucu maddelerin miktar ve sayilari yer aldi. Söz konusu tabloya göre Avrupa’da ele geçirilen eroin miktarinin 8 bin 624 kilogram oldugu, Türkiye’de ise bu sayinin 20 bin 165 kilogram oldugu belirtildi. Raporda, yakalanan ecstasy miktarinin Avrupa’da 5 milyon 444 bin 451 oldugu kaydedilirken, Türkiye’de 8 milyon 695 bin 605 ecstasy yakalandigi bilgisi verildi.

Kök kenevirde ise Avrupa ülkelerinde 3 milyon 686 bin 428 olan sayinin Türkiye’de 42 milyon 276 bin 694 oldugu kaydedildi. Tabloda ayrica, “Terör ve suç örgütlerinin can damarini kestik” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA