88 Yillik Ömrünün 64 Yilini Mahalle Muhtari Olarak Geçiren Resit Kardan Vefat Etti

Malazgirt ilçesinde 1957 yilinda amcasindan devraldigi muhtarlik mührünü 64 yildir tasiyan Resit Kardan, hayatini kaybetti.

Yasaminin büyük bölümünü mahalle muhtari olarak geçiren Kardan (88), görev yaptigi Adalar Mahallesi'nde dün vefat etti.

Ömrünün son günlerine kadar görevini sürdüren 20 çocuk babasi Kardan'in vefati, mahalle sakinlerini yasa bogdu.

Son olarak 31 Mart 2019'da yapilan seçimlerde muhtarlik mührünü tasimaya tekrar hak kazanan Kardan'in yakinlari, mahalledeki taziye evinde bas sagligi dileklerini kabul etti. Burada, koronavirüs salgini nedeniyle alinan tedbirlere uyularak dualar okundu.

Kardan'in yakinlarindan Ferit Çakan, Kardan'in ilçe genelinde çok sevildigini belirterek, "Muhtarligi dedemden aldi ve o günden beri sürdürüyordu. Sürdürmesinin en büyük sebebi ailemizden aldigi terbiyeyle örnek olmasiydi. Iki mahallenin, hatta üç mahallenin büyüklügünü yapti. Tabii ki Malazgirt'te sevilen, sayilan, baris yerlerini gezen ve kendisini tasiyan birisi olarak da seviliyordu." diye konustu.

- Muhtarlik görevi birinci azaya verilecek

Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer, AA muhabirine, Adalar Mahallesi muhtari Resit Kardan'in hayatini kaybetmesinden duydugu üzüntüyü ifade ederek, "Allah rahmet eylesin. Çok sevdigimiz bir muhtardi. Seçim yapmayi düsünmüyoruz. Muhtarlik mührünü birinci aza olan Emrah Balci'ya teslim edecegiz." dedi.

Kaynak: AA