Vali Canalp Edirne'nin Nüfusa Oranla En Çok Kovid-19 Asisinin Yapildigi Il Oldugunu Bildirdi

Edirne Valisi Ekrem Canalp, nüfusa oranina bakildiginda Edirne'nin asilamada Türkiye'de birinci kent oldugunu belirtti.

Vali Canalp Edirne'nin Nüfusa Oranla En Çok Kovid-19 Asisinin Yapildigi Il Oldugunu Bildirdi
Canalp, Kesan ilçesi programi kapsaminda Kesan Asi Merkezi'ni ziyaret etti, asi olan vatandaslarla sohbet etti.

Ziyareti sonrasi gazetecilere açiklamada bulunan Canalp, asi olan vatandaslarin sadece kendilerini degil, toplumu da korudugunu belirterek asilanmanin önemine vurgu yapti.

Edirne'de salginla mücadelede asilamanin nüfusa oranla oldukça yüksek olduguna dikkati çeken Vali Canalp, sunlari kaydetti:

"Yerel yönetimlerimiz, saglik çalisanlarimiz, kaymakamliklarimiz hepimiz el ele vererek gösterdigimiz bu yogun çaba sonunda su anda 100 bin kisiye düsen asilama oranlarinda Edirne Türkiye'nin birinci ilidir. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Bu birincilik, aradaki mesafe biraz daha açilmak suretiyle devam ediyor.

Amacimiz birinci olmak degil, bizim amacimiz mümkün mertebe daha çok vatandasimizi asilamak suretiyle hastaneye, yogun bakima düsen, entübe edilen insan sayimizi azaltmak ve can kayiplarini da olabildigi kadar minimize etmektir."

Saglik Bakanliginin son açikladigi verilerde Edirne'nin vaka sayilarinda önemli düsüsler oldugunu ve düsük riskli iller (mavi) kategorisine geçis yaptigini animsatan Vali Canalp, söyle devam etti:

"Duyarlilik göstererek kendilerini, ailelerinin diger üyelerini ve bütün toplumu korumak noktasinda güzel örnek teskil eden bütün Edirnelilere içten tesekkürlerimi sunuyorum. Edirne, Türkiye'de ilk 5 il siralamasinda dördüncü sirada yer aliyor. Ilk 5'te olan diger iller Çukurova bölgesindeki Hatay, Adana, Osmaniye ve İçel gibi iller. Çukurova'nin ortasinda dördüncü sirada olan Edirne var ama bu bir yaris degil. Geçen yaz döneninde 100 bin nüfusa göre Edirne en az vaka çikan ildi. Önemli olan vaka sayilarinin az olmasi kadar bunun sürekliligidir. Insanlarimizin tedbirlere maksimum düzeyde devam ediyor olmasidir. Toplumsal duyarliligimizin sürekliligidir. Bütün Edirnelilerden istirhamim bugüne kadar sergilemis oldugumuz duyarliligimizi mutlaka devam ettirelim." ???????

Kaynak: AA