Hizmete Giren Tesis 788 Bin Lira Tasarruf Saglayacak

Basiskele Belediyesi tarafindan hizmete sunulan Kati Atik Aktarma Istasyonu, 788 bin TL tasarruf saglayacak.

Hizmete Giren Tesis 788 Bin Lira Tasarruf Saglayacak
Basiskele’nin Ovacik Mahallesi’nde Fen Isleri Müdürlügü Yerleskesi’nde 2020 yilinin Aralik ayinda insasina baslanan ve geçtigimiz günlerde yapimi tamamlanan Kati Atik Aktarma Istasyonu’nda ilk transferler gerçeklestirildi.

Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü’nün de yer aldigi ilk transfer isleminde Basiskele Belediyesi’ne ait çöp kamyonlari tarafindan ilçe genelinden toplanan evsel atiklar, atik aktarma istasyonunda IZAYDAS tirlarina aktarildi. Aktarilan evsel atiklar, özel olarak hazirlanmis tirlarla ilçede kokuya sebep vermeden ivedilikle IZAYDAS’a tasindi.

Tesisin hizmete girmesini degerlendiren Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, temizlik islerinin artik daha süratli ve tasarruflu olacagini söyledi.

Baskan Özlü, “Kati Atik Aktarma Istasyonumuzu kisa bir süre içerinde yaparak hizmete açmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bizim için çok önemli bir projeydi. Temizlik hizmetlerimizdeki tasarrufumuzu ve verimliligimizi arttirmasi açisindan çok degerli bir projeydi. Söyle ki günde 12 çöp kamyonumuz, ilçemize yaklasik 15 km mesafede, gidis gelis 30 km mesafe uzakliktaki IZAYDAS’a giderek çöpleri aktarmak zorunda kaliyordu. Bu Basiskele’de yaptigimiz kati atik aktarma istasyonumuzla bu 12 kamyonumuz günde 2 sefer, toplamda 24 sefer yol yapmak zorunda kalmayacak. Dolayisiyla burada TIR’lara aktarma yapilacak ve buradan bu TIR’lar ile IZAYDAS’a gönderilecek” dedi.

Basiskele halkina yaptiklari hizmet kalitesinin arttirilmasinin tasarruf tedbirlerinden daha önemli oldugunu vurgulayan Baskan Özlü, “Kamyon basina 30 km’den toplamda yaklasik 720 km sadece yoldan günde 2 bin 610 TL, yillik ise 788 bin TL yakittan tasarruf saglayacagiz. Ayrica bunun zaman, personel ve diger maliyetlerini, hizmet kalitesindeki araçlarimizin hizli dönüsleriyle bize sagladigi katki en az yakit tasarrufu kadar önemli” diye konustu.

Kati Atik Aktarma Istasyonu’nu gerçeklestiren ilk ilçe belediyelerinden biri olduklarini ifade eden Baskan Özlü, istasyonun çöp depolama sahasi olmadigini söyleyerek hemsehrilerinin bazi endiselerini de giderdi. Özlü, “Bu istasyonumuz çöp depolama sahasi degil. Sadece çöp kamyonlarimizin TIR’lara transfer yaptigi bir kati atik aktarma istasyonu. Burada bir çöp depolama olmayacagi için herhangi bir koku da söz konusu olmayacak. Çünkü günlük çöpler burada kamyonlardan TIR’lara aktarilacak ve IZAYDAS’a derhal transfer edilecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA