Basörtülü Akademisyeni Darp Ettigi Iddia Edilen Süpheli Tutuklandi

Basörtülü akademisyen Nese Nur Akkaya’ya Nisantasi’nda bir parkta arkadasiyla oturdugu sirada, "Burada sizin gibileri istemiyoruz" diyerek saldirdigi iddia edilen Eray Çakin tutuklandi.

Basörtülü Akademisyeni Darp Ettigi Iddia Edilen Süpheli Tutuklandi


Akademisyen Nese Nur Akkaya ve arkadasi 6 Haziran günü Nisantasi’nda parkta oturduklari sirada basörtüleri nedeniyle sözlü saldiriya ugramisti. Parkta arkadaslariyla beraber bulunan Eray Çakin, "Burada ne isiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin baska yerlere, çok parkta oturmak istiyorsaniz, Gaziosmanpasa’ya gidip oturun" demisti. Çakin’in ayrica elindeki termos bardakla Nese Nur Akkaya’yi darp ettigi de iddia edilmisti.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda, Eray Çakin’in bugün ifadesi alindi. Çakin ifadesinin ardindan ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilama’ ile ‘silahla kasten yaralama’ suçlarindan tutuklanmasi talebiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi. Süpheli Çakin, sevk edildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA