Baskan Erdogan Odanin Tüm Imkanini Seferber Etti

Denizli Ticaret Odasi (DTO) Baskani Ugur Erdogan, 1 Haziranda baslattiklari Nefes Kredisi basvurularinin devam ettigini duyurdu. Baskan Erdogan, “Kaynaklarimizi bankalara aktardik. Sartlari tutan üyelerimiz, gerekli belgeleriyle buralardan basvurularini yapabiliyorlar. Bu yil daha genis bir çerçevede daha çok üyemize ulasmak için tüm imkanimizi seferber ettik” dedi.

Baskan Erdogan Odanin Tüm Imkanini Seferber Etti


DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, üyelerinin finansman sorunlarinin giderilmesine katki saglamak üzere daha önce de Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB)’nin öncülügünde yürüttükleri Nefes Kredisi uygulamasini bir kez daha baslattiklarini açikladi.

Nefes kredisinin bu yil tekrardan basladigini belirten Baskan Erdogan, “Odamizin tüm kaynaklarinin, üyelerimize bankalar vasitasiyla kullandirilmasi amacini tasiyan Nefes Kredisi uygulamasi, bu yil yeniden baslatildi. Üyelerimizin kullanacagi Nefes Kredisi, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasinda 12 ay esit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacak. Kullandirilacak kredinin brüt faiz orani ise yillik yüzde 17,5 olarak hesaplanacak. Protokol imzaladigimiz bankalar, KGF’ye ödenecek yüzde 0,03 kefalet basvuru bedeli ve komisyonu ile yüzde 1 banka komisyonu disinda üyelerimizden herhangi bir masraf veya komisyon talep etmeyecek. Uygulamadan, 2020 yili cirosu 2019 yili cirosuna göre yüzde 25 düsük olan üyelerimiz faydalanabilecek. 2019 yili ve sonrasinda kurulmus sirketler için ise bu sart aranmayacaktir. Ciro kaybi kosulu, kredi kullandiracak banka tarafindan kontrol edilecektir. 2020 yili cirosu 1 Milyon TL’nin altinda kalan isletmeler azami 50 bin TL, 1 Milyon TL ile 10 milyon TL arasinda cirosu olan isletmeler ise azami 200 bin TL Nefes Kredisi kullanabilecekler. Kredilendirmelerdeki tüm risk ve teminatlandirmalar, protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanligi’nin sagladigi destekle KGF’ye ait olacak. Kredi kullandirilmasinda maddi teminat istenmeyecek. Ancak, sahis isletmelerinde üçüncü sahis kefil bulunamamasi durumunda, müsterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir” dedi.



Faaliyet belgesi olmayanlarin talepleri kabul edilmeyecek

1 Haziran 2021 tarihinden önce alinan belgelerin geçersiz oldugunu belirten Baskan Erdogan, “Üyelerimiz Nefes Kredisi’ne basvurabilmek için öncelikle odamizdan açiklama olarak ‘Nefes Kredisi basvurusu içindir.’ ibareli faaliyet belgesi alacaklar. Bu belge olmadan, bankalar talepleri kabul etmeyecektir. Bu amaçla hazirlanan faaliyet belgeleri, projenin baslangiç tarihi olan 1 Haziran 2021’den itibaren verilmeye baslandi. Bu tarihten önce alinan faaliyet belgeleri ise geçersiz. Nefes Kredisi imkâni, böyle bir dönemde üyelerimizin finansman ihtiyacinin karsilayacak önemli kaynaktir. Onlarin talep ve beklentileri dogrultusunda bu uygulamamizi yürürlüge soktuk. Hayirli ve ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA