Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında 12 Bin Aileye Yardım Elini Uzatıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ramazan dolayısıyla 18 ilçede toplam 12 bin aileye yardım gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalara ramazanda da devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca ramazanda, belediyede kaydı olan ve düzenli olarak ziyaret edilerek her ay yardım yapılan 4 bin 600 ailenin yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından ilçe bazlı alınan bilgilerle tespit edilen dar gelirli, engelli ve hiçbir geliri olmayan 7 bin 500 aile ile Kovid-19 nedeniyle iş yerini kapatan 2 bin 500 küçük esnafa gıda kartı dağıtımı desteğinde bulunularak her gün 2 bin 500 kişiye de sıcak yemek hizmeti verildiği ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal belediyeciliğe özel önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 'önce insan' diyoruz ve çalışmalarımızı bu anlayış doğrultusunda sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 4 bin 600 haneye her ay düzenli bir şekilde '61 kart' olarak bilinen kart çerçevesinde gıda yardımı yapıyoruz. 4 bin 600 muhtaç vatandaşımız, 12 ay boyunca her ay marketlerden istediği gibi gıda alışverişi yapabilmektedir. Ramazan ayı münasebetiyle biz bu sayıya ilave olarak 7 bin 500 aileye, yani toplam 12 bin haneye gıda kartı desteği verdik. Bunu yaparken de 18 ilçenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından muhtaç kişiler listesi alındı. Başka bir liste oluşturulmadı. Zor durumda ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza destek olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Zorluoğlu, ramazan ayında salgın nedeniyle iş yerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafa da gıda kartı desteği verdiklerini kaydederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak doğrudan muhtaç olmayan ama Kovid-19 nedeniyle muhtaç duruma düşmüş esnafımıza destek olmak istedik. Bu süreçte Esnaf Odaları Birliğimizle beraber çalışıldı. Salgın nedeniyle 18 ilçede dükkanını kapatan 2 bin 500 küçük esnafın ismi ortaya çıktı. Esnafımıza da bir kereye mahsus 500 liralık gıda kartı desteği sağladık." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca salgınının ilk gününden itibaren esnafın, vatandaşın ve Büyükşehir Belediyesi kiracılarının yanında olduklarını belirten Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Kovid-19'un başladığı ilk günden itibaren iş yerleri kapanan kiracılarımızdan kira almıyoruz. İşleri azalan kiracılarımıza da yüzde 50 indirim yaptık. Yine bu süreçte ihtiyaçlı ailelerimizin su faturalarını karşıladık. Su borcu nedeniyle hiçbir vatandaşımızın suyunu kesmedik. Ayrıca bu zor günlerde belediyemize olan borcu nedeniyle hiç kimseye icra takibi yapmadık. Birbirimize destek vererek, dayanışma içerisinde inşallah bu zor günleri aşacağız."

Kaynak: AA