Tedavi Ve Rehabilitasyonları Tamamlanan Leylek Ve Pelikan Doğaya Salındı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedavi ve rehabilite edilen leylek, ve pelikan doğaya salındı.

Afyonkarahisar'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra AKÜREM'e getirilen hayvanlar, burada tedavi edildi.

Veteriner hekimler tarafından özenle beslenerek yeniden uçabilir hale getirilen pelikan ve leylek, AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 26 Ağustos Tabiat Parkı'nda tekrar doğaya salındı.

Kandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuşların ikisinin de Emirdağ kırsalında vatandaşlar tarafından bulunarak görevliler tarafından merkeze getirildiğini söyledi.

Göçmen kuşların ülkeye gelmeye başladığını kaydeden Kandır, "Bu kuşlardan leylek ve pelikan göç yorgunu olarak yaklaşık 2 hafta önce merkezimize getirildi. Merkezde gerekli bakım ve tedavileri yapılan kuşlar gerekli güce ulaştı. Bugün kuşları doğal yaşamlarına tekrar bıraktık. Yolları açık, ömürleri uzun, nesilleri bol olsun." dedi.

Kaynak: AA