Şanlıurfa'da Arap Beyazay Derneği Üyeleri Türk Kızılaya Kan Bağışında Bulundu

Şanlıurfa'da, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler tarafından kurulan Arap Beyazay Derneği üyesi 30 kişi, Türk Kızılaya kan bağışladı.

Kısa süre önce kurulan Arap Beyazay Derneği, ihtiyaç sahiplerine destek sağlamanın yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da çalışmalar ortaya koymayı hedefliyor.

Bu kapsamda dernek üyesi farklı kan gruplarına sahip 30 kişi, Türk Kızılay Şanlıurfa Şubesine kan bağışında bulundu.

Türk Kızılay Şanlıurfa Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Avras Singan, gazetecilere, Arap Beyazay Derneği ile iş birliği yaptıklarını belirtti.

Kan bağışlarının tam kapanma sürecinde de kurallar dahilinde devam ettiğini dile getiren Singan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün Arap Beyazay Derneğimiz kan bağışı talebimize çok güzel bir karşılık verdi. Gerekli tedbirleri alıp internet üzerinden randevularını alarak bize ulaştılar. Şimdi biz onlarla birlikte ve diğer vatandaşlarımızın da desteğiyle kan toplamaya devam ediyoruz. Bugün de 30 kişi olan Arap Beyazay Derneği, Türk Kızılaya kan bağışında bulundu. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Suriyeli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz."

Bağışta bulunan Suriyeliler de kan bağışının ortak bir insani görev olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA