Sakarya'da Tam Kapanmaya İlişkin Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde yapılacak çalışmaların ele alındığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik salonunda düzenlen toplantıya, Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Aydın Kutlu, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yasin Çatalbaş ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda Öğütlü, ildeki son durum ve aşılama çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Kentteki denetimlerle ilgili kurumların sorumluluk alanlarındaki Kovid-19 çalışmalarına dair bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda ayrıca, 29 Nisan Perşembe gününden itibaren başlayacak ve 17 Mayıs gününe kadar sürecek kısıtlamalar kapsamındaki önlemler ve denetimler görüşüldü.

Vali Kaldırım, Marmara Bölgesi'nde vaka sayısı açısından en düşük ilin Sakarya olduğunu belirterek, "Ancak en büyük hedefimiz, elbette vaka sayılarını daha da asgari seviyeye indirmek olacaktır. Bunun için tam kapanma sürecinde de toplumun her kesiminin desteği ve katkısı büyük önem arz ediyor." ifadesini kullandı.

Temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik alınan karar ve önlemlerin herkesin sağlığını korumaya yönelik olduğuna dikkati çeken Kaldırım, bu salgının ancak birlikte hareket edilerek bertaraf edilebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA