Gaziantep'te Sosyal Destek Programı Vatandaşı Sevindirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma kararının ardından sosyal destek programıyla 10 milyon Türk Lirası destekte bulunacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 hafta boyunca yapılacak yardım vatandaşı sevindirdi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen pazarcı Yunus Başaran, yaklaşık 12 senedir sektörde bulunduğunu, "17 günlük bir kapanma var. Daha önceki çalışma sistemimizde de kısmi kapanma nedeniyle zaten zordu. O nedenle bu yardımı Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirmesi bizim için muhteşem olur." ifadelerini kullandı.

Esnaf Mustafa Yılmaz ise 15 senedir çalıştığını, sosyal destek programının kendileri için iyi olacağını belirtti.

Halı yıkama işletmesinde 6 kişi çalıştıklarını aktaran Yılmaz, "Pandemi herkesi olduğu gibi bizi de etkiledi. Zor süreçlerden geçiyoruz. O nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yapacağı ekonomik yardımı duyunca hepimiz çok sevindik” değerlendirmesinde bulundu.

Semt Pazarları Derneği Başkanı Ali Turman da sosyal destek programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle bir süreçte pazarcılık sektöründe mesai harcayan emekçileri düşünen yetkililere teşekkür etti.

- Sosyal destek programı

Sosyal Destek Programı kapsamında bayram öncesi seyyar satıcılara ayni ve nakdi yardımlarda bulunulacak.

Pazarcıların mağduriyetini gidermek için hızlı bir sosyal çalışma planı yapılacak. Halı yıkamacıların bayram öncesi yaşayacağı mağduriyetin önüne geçilecek. Evlere temizliğe giden gündelikçi kadınlara yönelik sosyal destek sistemi devreye girecek. Düğün salonu çalışanlarına destek programı hazırlanacak ve çiçekçilerin ellerindeki ürünler alınarak Anneler Günü’nde annelere hediye edilecek.

Kaynak: AA