Gaziantep'te 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Nedeniyle Kutlama Mesajları Yayımlandı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile belediye başkanları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Koçer, mesajında ekonomik kalkınmanın ana unsurunun, üreten, alın teri döken, sermayesi emekleri olan işçiler olduğunu kaydetti.

Devletin her alanda işçileri, çalışanları koruyacak tedbir ve destekleri hayata geçirdiğini, çalışma hayatındaki mağduriyetlerin önlenmesi ve istihdamın korunması için gereken adımların atıldığını belirten Koçer, "Sosyal Koruma Kalkanı ve Ekonomik İstikrar Kalkanı ile tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi çalışanlarımızın da sıkıntıları en aza indirilmeye gayret edildi. İşçilerimizin haklarının korunması, imkanlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Türkiye'nin her geçen gün büyüyen ekonomisinin ardında işçilerin yer aldığını belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye'nin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Ülkemizin en değerli sermayesi emektir. Şahinbey Belediyesi olarak işçi kardeşlerimizin bugüne kadar olan tüm haklarını, maaşlarını ve ikramiyelerini hiç aksatmadan verdik. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak bugüne kadar, çalışanların ve emekçilerin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesi ve kalkınmasında önemli rol oynayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum."

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise emekleriyle geçinen ve karşılarındaki birçok zorluğa göğüs germeye çalışan emekçilerin baş üstünde tutulması gerektiğini belirterek, "Türk milleti, alın terinin ne kadar önemli ve mukaddes olduğunu bilen, asırlar boyunca bütün insanlığa örnek teşkil etmiş bir millettir." ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu da, Türkiye alın terinin kutsal sayıldığı, ilkeli çalışmanın, adaletli bölüşümün yüceltildiği, dayanışma ve yardımlaşma içinde üretmenin düstur edildiği bir medeniyetin yükseldiği topraklar olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA