Ege'de Tam Kapanma Sürecinin İlk Gününde Sokaklarda Sessizlik Hakim

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "tam kapanma" sürecinin ilk günü İzmir, Denizli, Manisa, Aydın ve Uşak'ta sokak ve meydanlar sessizliğe büründü.

Salgınla mücadele amacıyla dün saat 19.00'da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi 05.00'te sona erecek kısıtlama nedeniyle İzmir'de Tarihi Saat Kulesi'nin bulunduğu Konak Meydanı başta olmak üzere merkez ilçelerin işlek caddeleri sakin bir gün geçiriyor.

Normalde kalabalık nedeniyle sosyal mesafeye uyumun zorlaştığı Kemeraltı ve Karşıyaka çarşılarıyla sahil bulvarı sokak hayvanlarına kalırken, polis ekipleri sokakta bulunan vatandaşların izin belgelerini denetledi.

Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi'nde de cuma namazı sosyal mesafeli olarak kılındı.

- Manisa

Manisa'da tam kapanma döneminin ilk gününde ana caddeler, meydanlar ve parkların boş kaldığı gözlendi.

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde, başta Mimar Sinan Bulvarı, 8 Eylül, Mustafa Kemal Paşa, İzmir ve Atatürk caddeleri ile Emekliler Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Kent Parkı'nda sakinlik dikkati çekti.

Polis ekipleri, caddelerdeki uygulama noktalarında sokağa çıkan vatandaşların izin belgelerini kontrol etti.

Tam kapanma sürecinin ilk gününde kısıtlamalara uyulduğu görülen Aydın'da Atatürk Kent Meydanı, Adnan Menderes Bulvarı ve İstasyon Meydanı, Uşak'ta İsmet Paşa Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı, Atapark ve Huzurpark, Denizli'de ise 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Bayramyeri Meydanı sakin bir gün geçiriyor.

Kaynak: AA