'Çalışan Ordu'nun Üreten Kadınları Projesi' Kapsamında 60 Kadın Kurs Görüyor

Ordu'da Çikolata Park'ta açılan kursa 60 kadın eğitim görüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Çalışan Ordu'nun Üreten Kadınları Projesi" kapsamında Gülyalı Çikolata Park’ta Yöresel Gıda Ürünleri Geliştirme Kursu’na başlayan 60 kadın kursiyeri ziyaret etti.

Güler, burada yaptığı konuşmada, Ordu’da gastronomi alanında büyük bir hareket başlattıklarını belirterek, "Burada hanımlarımız çok güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar. Ordu’ya gelen birisi özellikle bu hanımlarımızın yaptığı yemekleri yemek için gelecek." dedi.

Kursiyerleri tebrik eden Güler, şöyle konuştu:

"Ordu’nun 60 becerikli hanımına Çikolata Park’ta kurulan atölyemizde yöresel yemeklerimizin kursu veriliyor. Zaten kendileri oldukça başarılılardı, biz sadece başarılarına daha başarı katmak istedik. Burada hanımlarımız çok güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar. Ordu’ya gelen birisi özellikle bu hanımlarımızın yaptığı yemekleri yemek için gelecekler. Burada aynı zamanda özel yemeklerde geliştiriyoruz. Burada yedi gün kalan birisi yedi gün boyunca sabah, öğle ve akşamda farklı yemekler yiyecekler ve daha sonrasında buranın tiryakisi olacaklar. Ordu’yu gastronomi merkezi haline getiriyoruz. Burada ısırgan otunun, lahananın diğer ürünlerin 10 çeşidini belki de burada yiyecekler. Ordu gastronomide sınır tanımayacak."

Kaynak: AA