Denizli Valisi Atik İle Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Polis Haftası'nı Kutladı

Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Atik, mesajında, vatanın her köşesinde fedakarca kutsal görevi icra eden polislerin haftalarını kutladı, şehit polislere rahmet diledi.

Yetkisini kanunlardan alarak görev yapan polis teşkilatının milletin sinesinde yerini aldığını vurgulayan Atik, şunları kaydetti:

"Hayatımızın her alanında yanımızda olan polislerimiz zaman ve mekan mefhumu gözetmeden, canları pahasına da olsa göreve atılmaktan hiç çekinmezler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' diyerek polislerimizin toplumdaki yeri ve önemine değinmiştir. Bugün teknolojiyi yakından takip ederek zamanın şartlarına ayak uyduran, sürekli gelişen bir yapıya sahip olan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan polis teşkilatımız onur ve gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir."

- Başkan Zolan'dan mesaj

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yayımladığı mesajda, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatandaşların huzur ve mutluluğu ile can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışan Türk Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

Türk Polis Teşkilatının nice şehitler verdiğini vurgulayan Zolan, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği uğruna kendi hayatlarını riske atan emniyet mensuplarımız göz bebeğimizdir. Şehrimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliği için görev yapan başta Denizli Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere; tüm Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, mukaddes değerlerimiz uğruna can veren şehit polislerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ve ailelerine ise uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA