Bolu Valisi Ümit'ten Polis Haftası Kutlama Mesajı

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Türk Polis Teşkilatının 176'ncı kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.



Vali Ümit, mesajında, kadim Türk tarihinin en köklü kurumlarından, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yılını kutlamanın onur ve gururunun yaşandığını belirtti.

Türk Polis Teşkilatının, kurulduğu ilk günden bugüne kadar, şan ve şeref dolu mazisiyle vatandaşların can ve mal güveliğinin korunması, kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının tesisi, cennet vatanın bekası için mesai mefhumu gözetmeksizin cansiperane çalıştığına işaret eden Vali Ümit, polis teşkilatının her bir neferinin üstün gayretlerinin takdire şayan olduğunu kaydetti.

Ümit, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde olduğu gibi halkın iradesini her şeyin üstünde tutan ve Türk demokrasisine sahip çıkan bir anlayışla terörle mücadelede gerek sınır içinde gerekse de sınır ötesinde hain terör örgütlerine, şer odaklarına ve işbirlikçilerine karşı vatan savunması veren polislerin ve güvenlik güçlerinin aziz Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Emniyet teşkilatının neredeyse iki asırlık geçmişi ve tecrübesiyle çağın yeniliklerini, gelişen teknolojiyi de kullanarak büyük başarılara imza attığını kaydeden Ümit, "Polis teşkilatımız, kamuoyumuzun güvenini, sevgisini kazanmış aynı zamanda bu başarıları neticesinde dünyada da seçkin polis teşkilatları arasında yer alarak bizlere gurur kaynağı olmuştur. Bir yıldır devam eden Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde de emniyet teşkilatımız ön saflarda yerini alarak birey ve toplum sağlığımızın korunması için fedakarca çalışıp, vatandaşlarımızın eski normallerine dönebilmesi için kuralların uygulanıp uygulanmadığı noktasında da devletimizin şefkat eli ve güler yüzüyle görevlerini layıkıyla ifa etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA