Büyükşehir Belediyesi Ekiplerinin Diktiği Çiçekler Kenti Renklendirdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilkbaharın yüzünü göstermesiyle kentin en işlek caddelerini rengarenk çiçeklere donatmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, ilkbahar mevsiminin gelişiyle park ve bahçelerde çiçeklendirme çalışmasına hız verdi.

Çalışmalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı refüjleri, İstasyon Caddesi, Kurşunlu, Mimarsinan, Emirgan, Tuna Parkı, Hunat ve çevresi, Seyyid Burhanettin Türbesi ve çevresi, yeni adliye önü potlar, Yoğunburç gibi kentin birçok noktasında 320 bin lale, 185 bin armeniacum sümbülü ve 12 bin sümbül dikimi gerçekleştirildi.

Havalimanı yolu şelaleler alanına 7 bin 200 saksılı menekşe, Sanayi Odası küre çiçeklik alanına 6 bin 495 saksılı menekşe, Erciyes Üniversitesi kavşak modüler çiçeklik alanına 3 bin 450 saksılı menekşe, Melikgazi Belediyesi-Gültepe Parkı arası küre çiçeklikler alanına 2 bin 100 saksılı menekşe ve Havaikmal çevresi çiçeklikler alanına da 250 bin menekşe diken ekipler, Saat Kulesi altına 2 bin 304, Atatürk heykeli alt kısmına 9 bin 600, valilik ve tören alanı ağaç altlarına 10 bin 800 ve kale önü ağaç altlarına 2 bin 400 menekşe dikimi olmak üzere toplam 25 bin 104 menekşe dikti.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin kendi üretimi olan lalelerden 150 bininin ise Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi Mezarlığı ve çevresine dikimi yapıldı.

Kaynak: AA