Erzincan'da Bir Grup STK Mensubu Bazı Emekli Amirallerin Açıklamasına İlişkin Suç Duyurusunda Bulundu

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Erzincan Adalet Sarayı'nda bir araya gelen STK temsilcileri, bazı internet siteleri ve sosyal medyada yayımlanan açıklamayı hazırlayan bazı emekli amirallere tepki gösterdi.

STK'lar adına gazetecilere açıklama yapan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Emrah Kardeş, emekli amirallerin yaptığı açıklamanın talihsiz olduğunu söyledi.

Gece yarısı deklare edilen "muhtıra çağrışımlı" bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetinin beyan edildiğini söyleyen Kardeş, şunları kaydetti:

"Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilenmektedir. 'Deniz kuvvetleri emeklisi' sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa 'amiral eskisi'dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 103 vesayet mankurtu, Kanal İstanbul ve Montrö Antlaşmasına dair cümleler üzerinden 'fikir beyanı' adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri 'muhtıra çağrışımlı' bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir."

Kardeş, toplumu gerecek açıklamaların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Kimi çevrelerin içeriğindeki darbe hevesini örtmeye, masumlaştırmaya ve sahiplenmeye kalkıştığı bu açıklama, her ne kadar darbeci kafanın sefaletini gösterse de görmezden gelinebilecek durum değildir. Bu milletin bırakın açıktan darbe çağrısına, iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına tahammülü yoktur." diye konuştu.

Gruptakiler daha sonra söz konusu bazı emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA