Muş'taki STK'lerden Bazı Emekli Amirallerin Açıklamasına Tepki

Muşta bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.



Muş Kardeşlik Platformu çatısı altında Belediye Meydanı'nda bir araya gelen STK temsilcileri adına açıklama yapan TÜGVA İl Teşkilat Sorumlusu İsmail Arslan, Yunanistan'ın Mavi Vatan'da her gün yeni provokasyona imza atarken, Kıbrıs'ta hakları gasp edilirken, Akdeniz'de yeraltı kaynakları paylaşılırken, Libya açıklarında ticaret gemilerine ve uluslararası sularda Mavi Marmara'ya tam teçhizatlı askerler tarafından baskın yapılıp insanlar katledilirken uslu uslu oturan amirallerin hangi saikle açıklama yaptığını herkesin bildiğini aktardı.

Sivil toplum kuruluşları olarak kendilerini en çok üzen görüntünün, darbe özlemiyle yanıp tutuşan, darbeyle ve darbecilerle platonik aşk yaşayan ve emekli amirallere destek mahiyetinde yapılan siyasi açıklamaların olduğunu belirten Aslan, şunları kaydetti:

"Amasız, fakatsız 'darbeye hayır!' demesi gereken ve esasen halkın ilgisine mazhar olamadığı için dengesini kaybetmiş kifayetsiz bazı politikacıların destek açıklamaları asla hoş görülemez. Askeri vesayeti kırmaya başladığımız, ülkemizin büyüme ve kalkınma hamlelerinin önünün darbelerle kesilmesinin geride kaldığını düşündüğümüz son 20 yılda karşı karşıya kaldığımız en büyük darbe ve hatta iç işgal girişimi olan 15 Temmuz'a karşı ortaya konulan var oluş mücadelesi, tüm darbe heveslileri için ibretle okunması ve ona göre tedbir alınması gereken bir kahramanlık destanıdır. Muş Kardeşlik Platformu olarak, talimatlarını okyanus ötesinden alan bu aşağılık darbe girişimini lafı eğip bükmeden, şiddetle kınıyoruz. Güya zinde güçleri göreve çağıran demokrasi düşmanlarına karşı bizler de Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Allah necip milletimize ve devletimize zeval vermesin. Bu vesileyle tüm darbeleri, darbe teşebbüslerini, darbelere ve darbecilere alkış tutan sözde demokratları bir kez daha telin ediyor, darbelerde hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyoruz."

Kaynak: AA