Şırnak Ve Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı

Şırnak ve Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.



Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Vali Ali Hamza Pehlivan, Şener ile öğrencileri makamında kabul etti.

Vali Pehlivan, temsili olarak makamını öğrencilerden Müzeyyen Tatar'a bıraktı.

Temsili vali, salgın döneminin bir an önce bitmesini, okulların açılmasını dileyerek, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymasını istedi.

Vali Pehlivan, çocukların bayramını kutlayarak, "101 yıl önce 23 Nisan 1920'de Meclisin açılmasıyla Mustafa Kemal Atatürk, bugünü çocuklara hediye etti. Bu da milletimizin çocuklara verdiği değeri, önemi ve güveni gösteriyor." dedi.

Daha sonra Vali Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Milli Eğitim Müdürü Şener, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve öğrenciler, şehir merkezinde konvoyla gezerek vatandaşların bayramını kutladı.

Vatandaşlar da balkon ve pencerelerden ellerinde Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

- Siirt

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Mehmetçik İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Dilvin Konuk ile Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Hacıbektaşoğlu, temsili olarak Valilik koltuğuna oturan Konuk'un nezdinde tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Bayram dolaysıyla kentteki okul, kamu kurumları ve evlerin balkonlarına Türk bayrağı asıldı.

Kaynak: AA