İç Anadolu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırıkkale, Kayseri, Niğde, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Kırşehir'de törenlerle kutlandı.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ile yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle az sayıda personel katıldı.

Öte yandan jandarma ve trafik polisleri, Türk bayraklarıyla süsledikleri ekip araçlarıyla kent merkezinde konvoy düzenledi.

- Kayseri

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Öğrenciler ve öğretmenlerin de yer aldığı törende saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, programın ardından yaptığı açıklamada Kovid-19 nedeniyle etkinliğin buruk geçtiğini söyledi.

Çandıroğlu, ayrıca salgının bitmesiyle eğitim öğretimin kısa zamanda başlaması temennisinde de bulundu.

- Niğde

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda koronavirüs tedbirlerine uygun düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Öğretmenlerin ve okul müdürlerinin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

- Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri araç konvoyu oluşturarak megafondan 23 Nisan marşını açarak cadde ve sokakları dolaştı.

Yozgat Belediyesi de belediye hoparlörlerinden "Hayat bayram olsa" şarkısını dinletti.

Kentte bazı veliler de evlerini bayrakla süsleyerek, çocuklarının şiir okurken kaydettikleri videoları sosyal medya platformlarında paylaştı.

- Sivas

Sivas'ta Vali Salih Ayhan'ın talimatıyla üç kamyon, balonlar ve Türk bayraklarıyla süslendi. Vefa Sosyal Destek Grubu'nda görevli araçlar da bayrak ve balonlarla süslenerek kamyon öncülüğünde konvoy oluşturuldu.

Marşlar eşliğinde gezen kamyonun kasasındaki Nasrettin Hoca ve masal kahramanlarının kostümünü giyen görevliler, evlerin pencereleri ve balkonlarından el sallayan vatandaşların bayramlarını kutladı.

Evlerini Türk bayrağı ve balonlarla süsleyen vatandaşlar ve çocuklar da konvoya el sallayarak 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.

Diğer yandan Sivas Valisi Salih Ayhan'ın makam koltuğuna oturan Yakupoğlan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ceyda Öztürk (9), İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'ya, kentteki 1300 öksüz ve yetim çocuğa hediye dağıtılması talimatı verdi. Öztürk, ayrıca İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan'ı telefon ile arayarak okul önlerinde polis ekiplerinin uygulama yapmasını istedi.

- Nevşehir

Nevşehir Valiliği önündeki törende İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program sona erdi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğünce araç konvoyu düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesine ait araçların da yer aldığı konvoy mahallelerde dolaştı.

- Kırşehir

Kırşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle online düzenlenen programla kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in Cacabey Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Çelenk sunmasıyla başlayan kutlama programına öğrenciler Kovid-19 tedbirleri kapsamında online olarak evlerinden katıldı.

Çevrimiçi düzenlenen programa katılan Vali İbrahim Akın, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Programda çocuklar, şiir okuyarak müzik dinletisi sundu.

Kolluk kuvvetleri ve resmi kurumlara bağlı araçlardan oluşan konvoy, kent merkezindeki caddelerde dolaştı.

Kaynak: AA