Doğu Marmara Ve Batı Karadeniz'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlandı

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Bartın'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Sakarya'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı önündeki tören, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleştirildi.

Tören alanında az sayıda bulunan ve kırmızı beyaz giyinen öğrenciler ellerinde Türk bayrağı ile "Yaşasın 23 Nisan" yazılı kartları taşıdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve bir öğrencinin 23 Nisan Şiiri'ni okumasının ardından sona erdi.

Durmuş, törenin ardından gazetecilere, kısıtlamalar çerçevesinde ikinci 23 Nisan etkinliğinin yapıldığını söyledi.

Şart ve koşullar ne olursa olsun çocukların kendi cıvıltılarıyla dünyayı renklendirdiklerini ifade eden Durmuş, "Her kanatlarımızı açtığımızda yavrularımızı bu ülke, vatan için ne kadar azim ve gayretle çalışacaklarını da biliyoruz. Fikri bakımdan üretken, diline, tarihine, kültürüne ve inancına sahip çıkan aile ile topluma karşı sorumluluklarını özümsemiş ve sahip olduğu yeteneklerini insanlık hayrına kullanan evlatlarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." diye konuştu.

- Kocaeli

Kocaeli'de Kültür Tepesi'nde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelik'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un günün anlam ve önemine ilişkin mesajlarının okunmasının ardından bir konuşma yapan Çelik, 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin vatan aşkı ile bağımsızlık ve demokrasi sevdasının yansıması olduğunu söyledi.

Çelik'in konuşmasının ardından 23 Nisan temalı yarışmalarda derece giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasıyla devam eden program, Tekirdağ yöresine ait halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

- Karabük

Karabük'te de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile diğer yetkililer katıldı.

Akbaş'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törende, Karabük Belediyesi bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Akbaş, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın vatanın dört bir yanının işgal edildiği günlerde milletin tek bir çatı altında toplanıp eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının meşalesini ateşlediği bir gün olduğunu söyledi.

Babasıyla birlikte Karabük Belediyesi bandosunu yöneten 9 yaşındaki bando şefi Akende Nisa Gürbüz, gazetecilere, büyüyünce babası gibi bando şefi olma istediğini belirterek, "Çok heyecanlıydım. Bando şefi olmayı çok istedim. Babamdan rica ettim. Babam da sağ olsun kabul etti." dedi.

Bando şefi Yusuf Nuri Gürbüz de çocukların önemli bir aşama kaydettiğini dile getirerek, "Bundan sonraki hedefimiz 15 yeni çocuğumuzla birlikte daha farklı eksende büyüterek olayı Türkiye çapına taşımak." diye konuştu.

Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker de bando şefinin çocukları çalıştırdığını ifade ederek, "Küçücük çocuklar gördüğünüz gibi büyüklerin çaldığı enstrümanları çalabiliyorlar. İlk defa bugün programa çıktılar. Başarılı oldukları kanaatindeyim." ifadesini kullandı.

Programın ardında araç konvoyu ile şehir turu yapıldı.

- Zonguldak

Zonguldak Valiliği önündeki törene İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, il müdür yardımcıları, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyulan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Tosun, burada yaptığı açıklamada, unutulmaz zaferler, kahramanlıklar ve başarılı atılımlarla dolu şanlı tarihin, çocuğundan gencine ve yaşlısına kadar her Türk yurttaşına gurur verdiğini belirterek, "Bugün de tarihimizdeki parlak başarılardan biri olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının yıl dönümünde, hakimiyetin kayıtsız şartız millete verilişinin coşkusunu milletçe yaşıyor, büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz." dedi.

- Bolu

Bolu Kent Meydanı'nda yer alan Anıtpark'ta düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, il müdür yardımcıları, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyulan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi.

- Bartın

Bartın'daki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tamamlandı.

- Düzce

Düzce Anıtpark Meydanı'ndaki törene, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, il müdür yardımcıları, şube ve okul müdürleri, öğretmenler katıldı.

Sosyal mesafe kuralına uyulan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, burada yaptığı konuşmada, "Başta, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız olmak üzere Düzce'mizin ve bütün milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, yarınlarımızın çok daha mutlu ve müreffeh olmasını canı gönülden diliyorum." dedi.

Kaynak: AA