23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, Kartal'da Birçok Etkinlikle Kutlanacak

Kartal Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, çeşitli etkinliklerden oluşan bir programla kutlayacak.



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bayram coşkusunu sokaklarda yaşayamayacak çocuklar için birbirinden özel etkinlikler evlere taşınacak.

Kartal Belediyesi, çocuklara armağan edilmiş günde, özel ve değerli olduklarını onlara hissettirmek için şiir okuma ve resim yarışmasından satranç turnuvasına, tiyatro oyunundan çeşitli sokak etkinlikleri ve atölyelere kadar farklı etkinlikler organize etti.

Çocukların bayram coşkusundan mahrum kalmaması için düzenlenen etkinliklerden biri olarak "23 Nisan" konulu şiir okuma ve resim yarışması belirlendi. Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğünün organize ettiği yarışmalarda çocuklar 4-6, 7-11 ve 12-15 yaş olmak üzere toplam 3 kategoride yarışacak. Resim ve şiir okuma yarışmalarının her birinde dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak "Bugün 23 Nisan" tiyatro oyunu ise saat 15.00'de çocuklarla buluşacak.

İki ayda bir düzenli toplanan Çocuk Meclisi’nin oturumu, Kartal Belediyesi Meclisinde, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımı ile saat 11.00’da Kartal Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

"Scamper" yaratıcı düşünme atölyesi, mutfak ve sanat atölyesi ile Rıfat Ilgaz Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Çocuk Şenliği'nin yanı sıra bando takımına eşlik edecek vosvos korteji etkinliklerde yer alacak.

Kaynak: AA