GÜNCELLEME - ABD'nin Indianapolis Kentindeki Fedex Tesisinde Silahlı Saldırı

Saldırıda 8 kişi öldü, 7 kişi yaralandıÖLÜ VE YARALI SAYISI İLE DETAYLAR EKLENDİ.

ABD'nin Indianapolis kentinde, kargo ve nakliyat hizmetleri veren FedEx şirketinin tesisinde silahlı saldırı meydana geldi.

Yerel Polis Sözcüsü Genae Cook, Indianapolis Havalimanı yakınındaki tesiste yaşan olayda silahlı saldırganın etrafa ateş açtığını, olayda 8 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

Saldırganın kendini öldürdüğünü kaydeden Cook, yaralılardan 2'sinin olay yerinde tedavi edildiğini, ağır yaralanan 5 kişinin hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

Saldırganın kimliği henüz açıklanmazken Cook, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Görgü tanıkları yerel basına yaptıkları açıklamalarda, tesiste çalıştığı sanılan saldırganın elindeki silahla çevreye ateş açtığını gördüklerini anlattı.

Bir görgü tanığı, "Bir adamın elinde silahla dışarı çıktığını gördüm. Etrafa ateş açmaya başladı. Bağırarak bir şeyler söylüyordu. Ne olduğunu anlayamadım." ifadelerini kullandı.

Yeğeninin olay sırasında arabasıyla bölgeden geçtiğini ifade eden bir görgü tanığı da sol kolundan yaralanan bir kadının hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

- "Çalışma arkadaşlarımızı kaybetmenin şoku içindeyiz"

FedEx'ten yapılan açıklamada, hayatını kaybedenler arasında şirket çalışanlarının bulunduğu doğrulanırken "Indianapolis Havalimanı yakınındaki FedEx tesisinde yaşanan trajik silahlı saldırıda, çalışma arkadaşlarımızı kaybetmenin şoku içindeyiz. Düşüncelerimiz bu anlamsız şiddet olayından zarar gören herkesle birlikte." ifadelerine yer verildi.

Saldırganın şirket çalışanı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

- Bu yıl kentteki üçüncü silahlı saldırı

Olay, bu yıl Indianapolis kentinde yaşanan üçüncü silahlı saldırı oldu.

Kentte ocak ayında aralarında hamile bir kadının bulunduğu 5 kişi silahla vurularak hayatını kaybetmiş, geçen ay kendi kızını kaçıran bir silahlı saldırgan ise 3 yetişkin ve 1 çocuğu öldürmüştü.

ABD'de martta Atlanta kentinde masaj salonunda yaşanan silahlı saldırıda 8, Boulder kentinde süpermarketteki saldırıda ise 10 kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA