Zelenskiy, AB Konseyi Başkanı Michel İle Ukrayna Sınırındaki Rus Askeri Hareketliliğini Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğini ele aldı.

Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AB'nin Donbas'taki durumu iyi anladığını belirtti.

Michel'le Kırım Platformuna ilişkin görüşmekten memnun olduğunu belirten Zelenskiy, "Ukrayna'ya her seviyedeki desteğinden ötürü teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Michel de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Zelenskiy ve NATO Genel Jens Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmelerinde, Ukrayna sınırlarındaki Rus askeri birliklerinin artmasını endişeyle ele aldıklarını aktardı.

Ayrıca Michel, AB'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine açık desteğinde net ve birlik halinde olduğunu kaydetti.

- Ukrayna-Rusya sınırında gerginlik

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına askeri sevkiyat yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA