Kastamonu'da Eğitimleri Tamamlanan 'Motosikletli Yunus Timleri'ne Sertifikaları Verildi

Vali Avni Çakır: 'Motosikletli timlerimiz sadece emniyet ve asayiş olaylarına bakan bir birim değil. Herhangi bir şekilde lojistik destek, hatta hasta nakline kadar gidebilen işler yapabiliyorlar'

Kastamonu Emniyet Müdürlüğünde iki haftalık eğitimlerini tamamlayan motosikletli yunus timlerine, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Vali Avni Çakır, Karayolları Bölge Müdürlüğü Eğitim Alanı'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, eğitimlerini kısa sürede tamamlayan polis memurlarını kutladı.

Sadece iki hafta gibi kısa sürede temel eğitimlerini alan polis memurlarının emniyet ile asayiş ekiplerine katılacağını belirten Çakır, "Kursu veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten büyük başarı örneği gösterdiler. Çünkü bu çocuklar 15 gün öncesine kadar hiç motosiklet kullanmamışlardı." dedi.

Çakır, emniyet ve jandarmanın araç gereç konusunda iyi envanteri bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Motosikletli timlerimiz sadece emniyet ve asayiş olaylarına bakan bir birim değil. Herhangi bir şekilde lojistik destek, hatta hasta nakline kadar gidebilen işler yapabiliyorlar. Sınava yetişmeye çalışan çocuklarımızı sınav merkezlerine götürüyorlar, acil ilaca ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza ilaçlarını ulaştırıyorlar. Sadece emniyet ve asayiş hizmetlerinde değil, sanki Vefa Sosyal Destek Grubu personeli gibi 7 gün 24 saat görev alıyorlar. İnşallah yunus timi olarak arkadaşlarımızın da devreye girmesiyle vatandaşımızın ihtiyaç hissettiği noktada süratli şekilde müdahalede bulunacağız. Vatandaşımızın huzuru, vefanın temini ve ihtiyaçların giderilmesi noktasında da mevcut hizmetleri rahat şekilde devam ettireceğiz."

Törende motosikletli yunus timleri, Türk bayrağı açarak geçiş yaptı.

Daha sonra eğitimini tamamlayan 9 polis memuruna sertifikaları verildi.

Kaynak: AA