'Kadın Sanatçılar-Esmalar Ve Hilyeler' Sergisi Ziyarete Açıldı

Sergide, 30 kadın sanatçının 75 eseri yer alıyor.

Yıldız Holding, kadın tezhip sanatçılarının eserlerinden oluşan "Kadın Sanatçılar-Esmalar ve Hilyeler" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çamlıca'daki Yıldız Holding Sergi Salonunda, her yıl ramazan ayında gerçekleşen etkinlikte, geleneksel sanatlara yer veriliyor.

Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında randevu alınarak gezilebilen sergi, dijital katalog aracılığıyla da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, sergiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, kadın sanatçıların eserlerine odaklanıldığını vurgulayarak, "Her yıl ramazan ayında, ruhumuzu besleyen, kalbimize ferahlık veren eserlerden oluşturduğumuz sergilerimizde bu yıl da kadın sanatçılarımızın hat ve tezhip sanatlarına katkısını daha da görünür kılmayı amaçlıyoruz. Sergimizde İbrahim Ethem Gören'in küratörlüğünde 30 değerli kadın sanatçımızın eserlerini sanatseverlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Serginin küratörlüğünü üstlenen, sanat danışmanı ve araştırmacı-yazar İbrahim Ethem Gören de 75 eserin görüleceği sergiye ilişkin, şunları kaydetti:

"Sergimiz, Yıldız Holdingin rahmet ve bereket ayı ramazan-ı şerife hürmeten, geleneksel sanatlarımız çerçevesinde düzenlediği etkinliklerin yeni bir halkası. Bu halkada, günümüz tezhip sanatkarlarının, Cenabıhakk'ın güzel isimlerini ve sevgili Peygamberimiz'in pak hususiyetlerini, tezhip sanatının naif diliyle günümüz insanına sunma çabasına şahit olacaksınız. Biz bu sergiyi, etkisini bir yıldan uzun bir süre boyunca yaşadığımız pandemi sürecinde bir sığınma sahnesi olarak görüyoruz."

E-kataloğu "https://www.yildizholding.com.tr/esmalarvehilyelersergisi/index.html" linki üzerinden sanatseverlerle paylaşılan sergi, 0216 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak, 18 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA