Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'ten Ramazan Mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ramazan dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, ramazanın bin bir bereketi içerisinde barındırdığını, Müslümanlar arasında birlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiğini belirtti.

Üç ayların sonuncusu olan mübarek ramazanı bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Genç, ramazanın bütün inananlar için nefsani arzularını, doymak bilmeyen hırs ve tutkularını dizginleme ayı olduğuna işaret etti.

Genç, bu ayda tutulan oruç ibadetiyle Allah'ın sonsuz nimet ve bereketlerinden kişinin kendini soyutlayarak sadece nefsini terbiye etmediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda Yüce Allah'ın bizi hem bu dünyada hem de ahirette ebedi saadete ulaştıracak emir ve yasaklarını, nasihat ve öğütlerini en güzel şekilde eda etmenin feyzini hep birlikte yaşıyoruz. Günah ve kötülüklerden uzak durarak, yaptığımız dua, niyaz ve ibadetler hiç şüphesiz ki bizi Rabbimize daha çok yaklaştıracaktır. Yüce Rabbimizin aciz kulları olarak bu dünyadaki yerimiz ve konumumuzun tam anlamıyla bilincine varmak için mübarek ramazan ayı biz müminler için çok değerlidir. Yüce Allah'tan bütün Müslümanların ramazan ayının İslam dünyasını kuşatan rahmet, bereket ikliminden yeterince istifade etmesini diliyorum. Huşu, vakar, sükunet ve hasenat ayı ramazanın İslam dünyasına hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA