GÜNCELLEME - FETÖ'nün TSK Yapılanması Soruşturmasında 60 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 47 zanlı gözaltına alındıGÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLERİN SAYISI VE DETAYLAR EKLENDİ.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 60 şüpheliden 47'si gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ'nün örgütsel iletişim modeli olan ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen ve örgütsel mensubiyetlerine dair başkaca deliller (itirafçı beyanı ve benzeri) elde edilen bazı şüphelilerle ilgili gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasında faaliyet gösteren asker şahıslardan sorumlu, örgütsel olarak "öğretmen" tabir edilen sivil unsurlarca kullanıldığı değerlendirilen büfe, market vb. kamuya açık yerlerde kurulu ankesörlü, kontörlü, sabit hatlarla örgütsel iletişim modeline uygun şekilde ardışık, periyodik ve yoğun irtibat sağlandığı tespit edilen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) personeli, kapatılan askeri okul öğrencileri ve mahrem imamlara yönelik olarak askeri mahrem yapılanması içinde bulunan 60 şüpheliden 42'sinin İstanbul'da, 2'sinin Denizli'de, birer şüphelinin Konya, Şanlıurfa, Sivas, Muğla, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Isparta'da, 7'sinin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Yakalanmasına karar verilen asker şahısların birinin muvazzaf subay, 2'sinin emekli subay, 3'ünün muvazzaf astsubay, birinin açığa alınan astsubay, 2'sinin ihraç edilmiş astsubay, birinin istifa etmiş astsubay, 38'nin ise kapatılan askeri okul öğrencisi olduğu, 12'sinin mahrem imam olduğu belirlendi.

Adresleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda şüphelilerden 47'si yakalandı.

Diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.
Kaynak: AA