Seçmenin Yüzde 67,4'Ü Büyükkılıç'ı Başarılı Buldu

Kamuoyu araştırmasına göre, seçmenin yüzde 67,4'ü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı başarılı buldu.

Alınan bilgiye göre, bir kamuoyu araştırma şirketi, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine dair memnuniyet düzeyini ölçmek ve güncel durumu tespit etmek amacıyla 3 bin 21 kişi ile yüz yüze anket uygulaması yaptı.

Araştırma şirketi uzmanlarınca yorumlanan ve rapor haline getirilen araştırmada 18 yaşından gün almış seçmenlere sorular yöneltildi.

Anket kapsamında "Kayseri Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini yeterli buluyor musunuz?" sorusuna, "Tamamen yeterli" ve "Yeterli" diye cevap veren seçmenlerin oranı yüzde 72,1 oldu. Bu soruya yüzde 12,8 seçmen "kararsızım" cevabını verdi.

"Büyükşehir Belediyesinin Kayseri genelinde ve bütün ilçelerde tarafsız hizmet verdiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna seçmenlerin yüzde 64,1'i "evet" cevabını verdi.

Ankete göre, seçmenin yüzde 63'ü Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'ın 2019 yerel seçimleri öncesinde verdiği vaatleri yerine getirdiğini düşünüyor.

Yüzde 63,9 seçmen Başkan Büyükkılıç'ın başkanlığı döneminde kentin geliştiğini düşünürken, 31 Mart 2019 tarihinden bu yana Büyükkılıç'ın belediye başkanı olarak performansını seçmenin yüzde 67,4'ü başarılı buldu.

Ülke genelinde salgının saptanmasının ardından belediye tarafından hayata geçirilen tedbirlerin yeterli olup olmadığı sorusuna yüzde 41,6 seçmen "yeterli" cevabını verirken, seçmenin yüzde 38,3'ü de "Yeterli ancak artırılması gerekebilir" cevabını verdi.

Ankette, "Büyükşehir Belediyesi tarafından salgın süresince hayata geçirilen uygulamaların hangisinden haberdarsınız?" diye yöneltilen soruya ise katılımcıların yüzde 81,9'u ulaşım alanındaki dezenfekte işlemlerinden, yüzde 58,1'i istasyonlar ve duraklardaki dezenfekte işlemlerinden, yüzde 44,4'ü sağlık çalışanlarına ulaşım, araç gereç, eleman, barınma temininden, yüzde 26,3'ü sokak hayvanlarına mama dağıtımından, yüzde 16,5'inin de kütüphanelerde hijyen ve dezenfekte işlemlerinden haberdar olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA