Milletvekili Çakır Ve Fendoğlu'ndan Ramazan Mesajı

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ve MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, ramazan dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ahmet Çakır, mesajında, İslam aleminin heyecanla beklediği, bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 ayın sultanı ramazana bugün itibariyle girdiklerini belirtti.

Orucun insanı kötülüklerden koruyan bir ibadet olduğunu anlatan Çakır, şunları kaydetti:

"Nitekim Peygamberimiz orucun bu özelliğini hepimizin kolayca anlayabileceği şekilde güzel bir benzetme ile açıklayarak 'Oruç bir kalkandır, o halde oruçlu kötü söz söylemesin, kendisi ile çekişip kavga etmek isteyen kimseye iki defa, 'ben oruçluyum' desin' buyurmuştur. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran ramazan ayı, mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim'in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir aydır. Bu mübarek ayda insanlık büyük bir sınavdan geçmektedir. İnşallah tekrar camilerde, gönül sofralarında buluşacağımız günler çok yakındır. Biz Müslümanlar için nefsimizi kötülüklere karşı koruyacak bir zırh olan orucumuzun, devletimizi ve milletimizi de koruyan bir vesile olmasını diliyorum."

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ise oruç ibadetinin yerine getirildiği bu mübarek ayın birçok güzelliği barındırdığını belirterek, "Bu kutlu ayda, yorulan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize huzur vermek, özümüze ve fıtratımıza yönelerek hayatımızın iman, kulluk ve güzel ahlak ekseninde muhasebesini yapmak için eşsiz bir fırsattır. Ramazan inanç ve ahlak çizgimizdeki kararlı duruşumuzu sergileme fırsatı tanır, yardım ve iyilik ayıdır. Darda kalmışların, bilhassa yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama ayıdır. İftar ve sahur sofralarımız bize yoksul ve yetimleri, muhtaç ve kimsesizleri başkalarını hatırlatıyorsa bir anlam ifade edecek, ramazan ve orucun içi dolacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA