AK Parti Edirne İl Başkanı İba'dan Ramazan Ayı Mesajı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İba mesajında Edirne halkının ve bütün İslam aleminin ramazan ayını tebrik ettiğini belirtti.

Ramazanın, yardım ve dayanışma ayı olduğunu anımstan İba, şunları kaydetti:

"Salgınının tekrardan yükselmesi ile birlikte yeni tedbirler alınıyor. Geleneğimiz olan iftarlarımızı bu ay toplanarak kalabalık bir şekilde gerçekleştiremeyeceğiz. Elbette bunun burukluğu içerisindeyiz. Bu günleri inşallah en yakın zamanda geride bırakacağız. Gönül isterdi ki hep birlikte teravihler kılacağımız, bayram namazları eda edeceğimiz bir ramazan ayı yaşamış olalım. İnanıyorum ki milletçe el ele verip bu sıkıntılı günlerin de üstesinden geleceğiz.

Ramazan ayı dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Bu ayda her zamankinden fazla olarak düşkün ve muhtaçlara yardım eli uzatılmalı, çocuk ve yaşlıların gönlü alınmalıdır. Rahmet ve bereket ayı olan ramazan-ı şerif, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır."

Ramazan ayının Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı ay olduğunu vurgulayan İba, şöyle devam etti:

"Ramazan ayının bereketini inşallah şehrimizin tamamına yayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin mübarek ramazanını en içten duygularımla tebrik ediyor, paylaşmanın bereketiyle hanelerimize bolluk, gönüllerimize hoşgörü dolmasını temenni ediyorum. Bu mübarek ayın memleketimize, ülkemize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur, mutluluk ve refah getirmesini diliyorum."

Kaynak: AA