Turizm Merkezleri Antalya Ve Muğla'da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Nedeniyle Sessizlik Hakim

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla Antalya ve Muğla'da sahil, meydan, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

"Turizmin başkenti" Antalya'da, hafta sonları yoğunluğun oluştuğu dünyaca ünlü Konyaaltı ve Lara sahillerinde sessizlik hakim oldu.

Hava sıcaklığının 18 derece olduğu kentte, sahillerden sadece kısıtlamadan muaf turistler yararlanabildi.

Bazı turistler yürüyüş yaptı, bazıları da sahilde güneşlendi. Turistler, güneşli havanın keyfini çıkardı.

Polis ve jandarma ekipleri kent genelinde denetimlerini sürdürdü.

- Muğla

Muğla kent merkezinin yanı sıra turistik ilçeler Bodrum, Marmaris, Datça, Dalaman, Ortaca ve Fethiye'de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim oldu.

Hafta sonları yoğunluk yaşanan "Sakin Kent" unvanına sahip Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi en sessiz günlerinden birini yaşadı. Gökova Körfezi'nin eşsiz manzarasına sahip Akyaka sahili, kısıtlama dolayısıyla farklı bir görüntü ve güzelliğe büründü. Mahallenin girişinde ve sahil kısmında jandarma ekipleri denetim yaptı.

Marmaris'te şehrin en işlek yerleri Atatürk Meydanı ve Atatürk Caddesi dahil olmak üzere 19 Mayıs Gençlik Meydanı ile Uzunyalı ve İçmeler sahilleri boş kaldı. Sessizliğe bürünen ilçede, polis ekipleri sık sık denetimler yaptı.

Muğla'nın diğer gözde turizm merkezleri Bodrum ve Fethiye'de de sahiller ve sokaklar boş kaldı.

Kaynak: AA