Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'den Ramazan Mesajı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 11 ayın sultanı ramazanın İslam dünyasına hayırlar getirmesini temenni etti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, rahmet ve bereket ayı olan ramazanın koronavirüs salgını nedeniyle bu sene "Şifa ayı ramazan" temasıyla geçirileceğini belirtti.

İlk teravih ve sahurun pazartesi akşamı gerçekleştirileceğini anımsatan Demir, "Heyecanla beklediğimiz ramazan ayı arifesindeyiz. Ancak bu sene ramazanı dünyamızı etkisi altına alan salgın tehdidi altında evlerimizde geçireceğiz. Mübarek aya özgü geleneklerimizi yaşayamayacağımız için mahzunuz. İftar sofralarında sevdiklerimizle bir araya gelemeyecek, teravih namazlarımızı camilerimizde kılamayacağız." ifadelerine yer verdi.

Ramazanın, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:

"Bu süreçte her şerde hayır olduğuna inanarak milletimizle çok hassas imtihan döneminden geçiyoruz. Ramazan ayında bu musibetten kurtulmak için vatandaşlarımızı birbirimize dua etmeye ve Allah'tan yardım istemeye davet ediyorum. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve tedavileri devam eden hastalarımıza da şifalar diliyorum. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmemiz için bireysel tedbirlere büyük önem vermeye devam etmemiz gerekiyor. Maskelerimizi çıkarmamalı, hijyen kurallarına dikkat etmeli ve sosyal mesafeye uymalıyız. Toplu halde bir yerde bulunmamalıyız. Kısıtlamaların kalkması, sosyal ve ekonomik hayatın normale dönmesi, sevdiklerimize duyduğumuz hasretin sona ermesi için vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz."

Kaynak: AA