Kovid-19 Nedeniyle Vefat Eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Ve Sağlık Çalışanları Trabzon'da Anıldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir yıl önce hayatını kaybeden, kendisi gibi birçok hekim yetiştiren, "hocaların hocası" olarak bilinen Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve sağlık çalışanlarını anmak için Trabzon'daki bazı hastanelerin önünde saygı duruşunda bulunuldu.

Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Erkut, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, güzel günleri görebilmek umuduyla var güçleriyle çalıştıkları salgın sürecinin bir yılını geride bıraktıklarını söyledi.

Mesleklerinin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla canla başla çalışırken değerli meslektaşlarını kaybettiklerini, sonsuzluğa uğurladıklarını anımsatan Erkut, şunları kaydetti:

"140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 391 sağlık çalışanını kaybettik. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için Kovid-19'un meslek hastalığı sayılması adına elimizden geldiğince mücadelemize devam edeceğiz. Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin katbekatını pandemi döneminde gösteren tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, Kovid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi altında yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettiğimiz 1 Nisan, Kovid-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirlenmiştir. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız."

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları, vefat eden meslektaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Öte yandan, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'nde de sağlık çalışanları bir araya gelerek anma etkinliği gerçekleştirdi.

Kaynak: AA