Telefon Kütüphanesi'ndeki İçerikler 13 Milyon Dakikadan Fazla Dinlendi

Türk Telekom'un görme engelli kullanıcıların kitaplara ücretsiz ve sesli ulaşması amacıyla geliştirdiği uygulamada en çok beğenilen ve dinlenen sesli kitap, Dostoyevski'nin ünlü romanı 'Suç ve Ceza' oldu.

Türk Telekom'un 10 yıl önce hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi'nde yer alan 2 bine yakın sesli kitap, 13 milyon dakikadan fazla dinlendi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla yapılan açıklamada, kitapların görme engellilere ulaşan sesi olan uygulamanın kullanımına ilişkin veriler paylaşıldı.

Telefon Kütüphanesi'ndeki içeriklerden en çok beğenilen ve dinlenen, Fyodor Dostoyevski'nin ünlü romanı "Suç ve Ceza" oldu.

Türk Telekom ile Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle 3 Aralık 2011'de Dünya Engelliler Günü'nde hizmete sunulan telefondan sesli kitap hizmetinde bugüne kadar 50 kategorideki 2 bine yakın sesli kitap, 13 milyon dakikadan fazla dinlendi.

Görme engelli kullanıcıların kitaplara ücretsiz ve sesli ulaşması amacıyla geliştirilen uygulamada, "Para Tanıma", "Tablolar Konuşuyor" ve "İlaç Barkodu Okuma" gibi özellikler de bulunuyor.

Ayrıca Telefon Kütüphanesi uygulaması içinde yer alan haber servisi, kullanıcıların dünya ve ülke gündemini anlık takip edebilmelerine imkan sağlıyor.

Aynı zamanda Türk Telekom tarafından geliştirilen ücretsiz "Kitaplara Ses" uygulaması ile dileyen herkes görme engelliler için gönüllü kitap seslendirebiliyor.

Bugüne kadar yaklaşık 30 bine yakın gönüllünün kayıtlı olduğu uygulama üzerinden seslendirilen 570 bin sayfa eser, görme engellilere ulaşıyor.
Kaynak: AA