Türkiye Ralli Şampiyonası'nın Erciyes'te Düzenlenmesi İçin Çalışma Başlatıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye Ralli Şampiyonası'nın bir etabının Melikgazi'de düzenlenmesi için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Palancıoğlu, Kayserililerin bu yıl ralli yarışları ile yeni bir heyecan yaşayacağını belirtti.

Melikgazi tırmanma yarışıyla yeni sosyal ve kültürel projelere imza attıklarını anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde otomobil sporlarının yıldızı ve aynı zamanda milli sporcuları Ayhan Germirli ve Nevzat Aslan ile Melikgazi ilçemizde bir etkinlik düzenlenme konusunu konuştuk. Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın bir etabının Melikgazi'de yapılması için çalışmalara başladık. Bu etkinliğimizle Kayserili hemşerilerimizden otomobil sporları tutkunları ve hayranları başta olmak sporseverlere yeni bir heyecan yaşatacağız. Bu yıl ağustos ayında oto sporları ralli yapmak üzere bir çalışmamız var. Bu kapsamda ulusal bazda bir yarışma düzenleyeceğiz. Bu sosyal proje için gençlerimizin yarış ortamını görerek daha sağlıklı ve bilinçli olmalarını sağlamayı, ev ortamından ve internetten biraz olsun uzaklaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz."

Palancıoğlu, Türkiye Ralli Şampiyonası'nın belirli etaplarda yapıldığını ve bir etabının da Erciyes'in eteğinde yapılmasının şehre ayrı vizyon kazandıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA