AK Parti'li Mustafa Canbey, Dursunbey İlçesine 3 Milyar Lira Yatırım Yapıldığını Söyledi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, yapımı süren 17 projeyi yerinde incelemek ve değerlendirmek amacıyla Dursunbey ilçesine ziyaretlerde bulundu.

İlçede partililerle bir araya gelen Canbey, daha sonra Dursunbey Belediyesine geçerek devam eden projelerle ilgili İlçe Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'dan bilgi aldı.

İlçede yapımı süren 17 projeyi yerinde inceleyen Canbey, Organize Sanayi Bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin oransal olarak Balıkesir'in en fazla yatırım alan ilçesi olduğunu dile getirdi.

Mustafa Canbey, Dursunbey'de doğal gaz çalışmalarının da sürdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"İlçeye şu ana kadar 3 milyar lira yatırım yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın 'Dursunbey'e söz veriliyor, hizmet edilmiyor' demiş. Biz, Ahmet Akın'ı Dursunbey'e davet ediyoruz. Dursunbey'e hizmet yapılıyor mu? Yapılmıyor mu? Burada görsün istiyoruz. 'Dursunbey'e hizmet nasıl yapılıyor? Bunu Dursunbey'e gidip bizzat söyleyeceğiz, hodri meydan' demiştik. Buyursun gelsin. Sadece Dursunbey OSB'ye 150 milyon liralık demir yolu ve altyapı iltisak hattı için para harcandı. Çalışmalar hala devam ediyor. Doğal gazla ilgili çalışmalar çok iyi bir noktaya geldi. Önümüzdeki dönemde yapılacak bütün çalışmalar ile hem Dursunbey'e hem bütün Balıkesir'e katma değer anlamında çok büyük bir imkan sağlayacak bir alandayız."

Dursunbey İlçe Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ise organize sanayi bölgesindeki yatırımcı doluluğunun yüzde 80'e ulaştığını ve bu yıl içinde 2 fabrikanın bacalarının tütmeye başlayacağını söyledi.

Kaynak: AA