Başkan Mustafa Yalçın, Tiyatrocuların Dünya Tiyatro Günü'nü Tebrik Etti

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, "Dünya Tiyatro Günü" dolayısıyla Kayseri Tiyatro ekibi ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada tiyatrocularla sohbet eden Yalçın, Dünya Tiyatro Günü'nü tebrik etti.

Sahne sanatının toplumlar üzerindeki önemini vurgulayan Yalçın, "Sizler tiyatroyu amatörce yani gönül işi olarak yapıyorsunuz, seçtiğiniz hobi çok anlamlı. Biliyorsunuz, milattan önce Yunan idarecileri halkı idare etmek ve eğitmek amacıyla tiyatroyu kullanmıştır. Aspendos tiyatrosu bu anlamda çok önemlidir. Tapınaktan önce tiyatro yapmışlardır. O dönemin filozofları ve devlet yöneticileri tiyatro yöntemiyle insanları eğitmiş ve yönlendirmiştir." ifadelerini kullandı.

Yalçın, şunları kaydetti:

"Tiyatro, halkın örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi anlamında büyük rol oynadı. Ülkemizde de bunun karşılığı camilerdeki vaazlar ve konferanslar olmuştur. Halide Edip Adıvar'ın Sultan Ahmet Meydanı'ndaki mitingi de bu grupta sayılabilir. Ama tabi ülkemizde bazı kesimler tiyatroyu halktan koparmışlardır. Ama son dönemlerde sanat yine halkla buluşmaya başladı. Tiyatro bir disiplindir, sizler de bu disipline katkı sağlıyorsunuz, bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık."

Tiyatro oyuncuları adına söz alan yönetmen İsmail Yurt da Yalçın'ın sanata ve özellikle tiyatroya verdiği değere vurgu yaptı.

Pandemi döneminde tiyatroyu icra etmeye devam eden tek ekip olduklarını aktaran Yurt, "Bu sizin sayenizde gerçekleşti. Sanatımızı icra edebildik, körelmedik. Destekleriniz için çok teşekkür ederiz." sözlerini kullandı.

Kaynak: AA