Antalya, Muğla, Isparta Ve Burdur'da Kontrollü Normalleşme Süreciyle Okullarda Yüz Yüze Eğitim Başladı

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da, yeni normalleşme süreciyle okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Antalya'da, tüm okullar kapılarını açtı. Okul öncesi, ilkokullar ve liselerin 8 ile 12. sınıflarındaki 235 bin 711 öğrenci, salgın tedbirleri kapsamında uzaktan devam eden eğitimin ardından bugün maskelerini takarak okullarına geldi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Dilşad Refizade İlkokul ve Anaokulu'nu ziyaret ederek, alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Er, gazetecilere, Antalya'da bin 727 okulda 235 bin 711 öğrenci ve 25 bin öğretmenin yüz yüze eğitime başladığını söyledi.

Okullarda her türlü tedbirin alındığını dile getiren Er, maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edildiğini bildirdi.

Öğrencilerle yeniden buluşmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Er, "Okullarımızda bakanlığımızın talimatları doğrultusunda çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda eğitim öğretimlerini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. Tekrar çocuklarımızdan ayrılmak istemiyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassas davranmalarını istirham ediyoruz. " diye konuştu.

Okullarda belli bölgelere dezenfektan yerleştirildiğini söyleyen Er, çocuklarımızın sosyal mesafelerini koruyabilmeleri için de gerekli çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

Kalabalık sınıflarda seyreltilmiş eğitim öğretim faaliyeti yürütüleceğini aktaran Er, eğitim öğretimin pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri gerçekleştirileceğini bildirdi. Günlük rutin temizliklerinin yapıldığını, teneffüsler de temizlik görevlilerinin aktif çalıştıklarını anlatan Er, çarşamba günleri ise gün boyu detaylı temizlik yapılacağını kaydetti.

Öğrencilerin de okullarına kavuşmaları dolayısıyla mutlu ve heyecanlı oldukları gözlendi.

- Muğla

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Muğla'da, okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

Okul öncesi, ilkokullar ve liselerin 8 ile 12. sınıflarındaki 103 bin 536 öğrenci, salgın tedbirleri kapsamında uzaktan devam eden eğitimin ardından bugün maskelerini takarak okullarına geldi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Vali Recai Güreli İlkokulu'nda açılış ve bayrak töreni düzenlendi.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, burada öğrencileri karşılayarak kendilerini çok özlediğini söyledi.

Töre, eğitime açılan okullarda her türlü tedbirin alındığını, maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edildiğini belirtti.

Liselerin 12. sınıflarında seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime başlandığını belirten Töre, "12. sınıflarda yüz yüze yapılacak dersler, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek planlanacak." diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinin çerçeve öğretim programlarında yer alan derslerin uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitim ile yapılacağını anlatan Töre, bu kapsamda 51 meslek lisesinde 11 bin 187 öğrencinin de uygulamalı eğitimlerini okullarında yüz yüze olarak göreceklerini ifade etti.

- Burdur

Risk değerlendirme haritasına göre, çok yüksek riskli iller arasında bulunan Burdur'da ise okul öncesi, ilkokulların 1, 2, 3, 4'üncü sınıfları ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim Bakanlıkça belirtilen haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan verilere göre, il genelinde 254 okulda, 25 bin 50 öğrenci salgın tedbirleri kapsamında alınan önlemlerle ve belirtilen haftalık ders saatlerine göre yüz yüze eğitime başladı.

- Isparta

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, AA muhabirine, düşük risk grubunda yer alan kentte tüm eğitim kademelerinde yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi.

Eğitimin, seyreltilmiş sınıflarda Bakanlığın ön gördüğü şekilde başlayacağını belirten Yılmaz, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarına göre gerçekleştirilecektir. İlimizde okullularımızın fiziki ortamları hazırdır. Personel eksiğimizde bulunmamaktadır." diye konuştu.

Kaynak: AA