Trabzon Ve Giresun'da 'Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı' Töreni Düzenlendi

Giresun ve Trabzon'da, şehit aileleri ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

Giresun Valisi Enver Ünlü, 31 Temmuz 2016'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgüt mensuplarıyla girilen çatışmada yaralanan gazi Salih Yavuz'u makamında kabul etti.

Vali Ünlü, bir süre sohbet ettiği Yavuz'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı verdi.

Ünlü, Piyade Uzman Onbaşı Salih Yavuz'a, yapmış olduğu fedakarlığın, gösterdiği kahramanlığın bir nişanesi olarak madalya ve beratını takdim ettiklerini söyledi.

- Trabzon

Trabzon da Valilik Toplantı Salonu'nda, şehit aileleri ve gaziler onuruna Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih töreni düzenlendi.

Vali İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu özel ve anlamlı günde, ülkenin ve milletin varlığını devam ettirmek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerin aileleri ve gazilerle bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şehitlerin bıraktığı emanetleri korumanın en önemli görevlerinin başında geldiğini vurgulayan Ustaoğlu, "Bilmenizi isterim ki şehitlerimizin kıymetli yakınları olan sizler, onlardan geriye kalan en değerli emanetlersiniz." dedi.

Vali Ustaoğlu, şehit Akın Çelebi'nin ailesi ile gazilere madalya ve beratlarını takdim etti.

Şehit Bahattin Baştan'ın madalya ve beratını ise Vali Ustaoğlu'nun, Düzköy ilçesinde ikamet eden ailesini ziyaret ederek vereceği bildirildi.

Törene, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canpolat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şehit aileleri ve gaziler ile yakınları katıldı.

Kaynak: AA