Muş Belediye Başkan Asya'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muş Belediye Başkan Asya'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
Asya, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, zamanın en güçlü ordularına karşı inanç, iman, vatan, sevgisi, birlik ve beraberlik duygularıyla verdiği ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırdığı bir kahramanlık mücadelesi olduğunu belirtti.

Canlarını feda ederek bu ülkeyi kendilerine miras bırakan aziz şehitleri şükran ve rahmetle andığını bildiren Asya, şöyle konuştu:

"Çanakkale Zaferi tarihte önemli bir dönüm noktası. Tarih boyunca kazanılan en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale, tarihten silinmek istenen, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren, kader birliği etmiş dili, rengi, etnik kökeni farklı vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir. Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegane varlığımızdır. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır."

Çanakkale'nin bir gurur abidesi olduğu kadar bir hüzün abidesi de olduğunu aktaran Asya, şöyle devam etti:

"Milletimiz şehitlerinin ve gazilerinin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bizler de, tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA