Giresun Barosu, Avukat Ersin Arslan'ın Öldürülmesine Tepki Gösterdi

Giresun Barosu, Kocaeli'de avukat Ersin Arslan'ın haciz işlemi için gittiği evde silahlı saldırıyla öldürülmesine tepki gösterdi.

Giresun Adliyesi önünde toplanan avukatlardan oluşan grup, meslektaşları Arslan'ın öldürülmesini kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Soner Karademir, meslektaşlarının henüz 27 yaşında gencecik bir insan olduğunu ifade ederek, görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildiğini belirtti.

Acılarının tarifsiz büyüklükte olduğunu vurgulayan Karademir, şunları kaydetti:

"Artık yeter. Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik, avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik. Hayatını kaybeden genç meslektaşımız Ersin Arslan'a, Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz."

Karademir, gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA