Melikgazi İlçesinde Trafiği Rahatlatacak Düzenlemede Sona Gelindi

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak için yaptıkları çalışmaların uygulama aşamasına geldiğini bildirdi.

Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, trafik düzenlemesi kapsamında şehir merkezinde mülkiyetleri şahıslara ait olanlar da dahil bütün boş alanları otopark olarak kullanmak, atıl alanları değerlendirmek üzere çalıştıklarını belirtti.

Özellikle bordürü ve kaldırımı olmayan şahıs mülkiyetindeki yerleri de ele alacaklarını anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Şehir merkezine gelen vatandaşlarımızın daha konforlu bir şekilde hareket edebilmesi için düzenli otoparklanma çok önemli. Başta Hunat olmak üzere, Kiçikapı bölgesi, Gülük, Tacettin Veli mahalleleri başta olmak üzere güzel dokunuşlarla düzenli otoparklarla trafiğin akışını rahatlatma ile ilgili güzel bir çalışma yaptık. Bir yıldır süren çalışmalarımız uygulama aşamasına geldi. Bütün imar parsellerini tek tek çalışarak hatalı park yapılan yerleri tespit ettik. Otobüs duraklarından tutun da taksi duraklarına kadar bütün parametreleri değerlendirdik. Gülük ve Tacettin Veli mahalleleri bölgesinde geçen sene başlatmıştık çlışmayı. İnşallah ilkbaharla birlikte Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi'nin olduğu yer ve karşısını kapsayacak bir çalışmayı da başlatıyoruz."

Kaynak: AA